Ikrar dova za hadžije iz Tuzle koji će ove godine obaviti petu islamsku dužnost (hadž) proučena je u nedjelju 22. jula 2018. godine u Hadžijskoj džamiji u Novom naselju u Solini.

Dovi su prisustvovali glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, tuzlanski imami, hadžije, njihove porodice i veliki broj džematlija.

Prije same dove upriličen je prigodan svečani program kojeg su izveli tuzlanski imami, članovi hora „Gazi Turali-beg“.

Imam Hadžijske džamije Mumin-ef. Mumić je iskazao radost i zadovoljstvo što je njihov džemat mjesto na kojem se svake godine prouči ikrar dova za hadžije s područja tuzlanskog Medžlisa. Mumić je istakao da je od otvorenja ove džamije 1998. godine nekoliko hiljada hadžija ispraćeno najljepšim dovama put najznačajnijeg putovanja u Meku i Medinu.

Prigodnim vazom obratio se mr. Ibrahim-ef. Softić, imam džemata Dobrnja, koji je ukazao na značaj hadža i njegove propise.

Glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovogodišnje ikrar dove za tuzlanske hadžije. Hadžijama i njihovim porodicama je uputio čestitke podovom ovog svečanog trenutka u njihovim životima.

Zajedničku ikrar dovu proučio je penzionisani dugogodišnji glavni imam Muhamed-ef. Lugavić.

Ove godine sa područja Medžlisa Tuzla na hadž putuje 40 hadžija.