U danima vikenda, 8. i 9. juna 2024. godine, imami Medžlisa Islamske zajednice Kalesija boravili su u Austriji i tom prilikom posjetili Islamski centar Bošnjaka „Ebu Hanife“ u Beču. Posjeta džematu “Ebu Hanife” već je tradicionalna, povodom godišnjice džemata, u sklopu koje domaćin organizuje bogat vjerski, kulturni i sportski program.

U subotu, 9. juna nakon akšam namaza u džamiji IC “Ebu Hanife”, imami su prisustvovali predavanju dr. Ferida Dautovića, direktora Studentskog centra IZ u Sarajevu, koji je predvodio studijsku posjetu studenata Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva ovome džematu. Nakon predavanja, druženje je nastavljeno u edukativno-društvenim prostorijama džemata.

U nedjelju, 10. juna, ekipa MIZ Kalesija učestvovala je na malonogometnom turniru, te odbranila prošlogodišnju titulu prvaka, što je prvi put uspjelo jednoj ekipi od osnivanja turnira. Poseban trenutak u toku turnira je zajedničko obavljanje podne namaza na otvorenom, a nakon čega je predsjednik IO MIZ Kalesija Ibrahim Aljić uručio zahvalnice organizatorima i najzaslužnijim pojedincima, koji su svih godina iskazivali gostoprimstvo njegovom kolektivu.

Zahvalnice su uručene IC “Ebu Hanife”, fudbalskoj ekipi džemata SV “Ebu Hanife”, imamu džemata Hadis-ef. Bošnjaku, koji je ujedno i najvatreniji navijač kalesijske malonogometne ekipe, te dvojici sinova Kalesije Husein-ef. Jahiću i Elvedinu Mujanoviću. Pored spomenutih, izrazili su veliku zahvalnost i svim sugrađanima koji svake godine iskoriste ovu posjetu kako bi se družili s imamima i iskazali svoje gostoprimstvo.