Imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, na čelu sa glavnim imamom hafizom Ahmed-ef. Huskanovićem, posjetili su imame u medžlisima Prnjavor i Bosanska Gradiška, gdje su se upoznali sa radom i aktivnostima koje se sprovode u okviru ovih medžlisa povratka. Posjeta je organizirana povodom Dana džamija i džemata.

Hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam MIZ Tuzla, istakao je da mu je bilo zadovoljstvo biti u posjeti ovim medžlisima i imati priliku družiti se sa kolegama imamima koji su predvođeni glavnim imamom MIZ Prnjavor Fikret-ef. Čelenkom i glavnim imamom MIZ Bosanska Gradiška Zejnil-ef. Latifovićem.

– Razmijenili smo lijepa iskustva, vidjeli smo uvjete njihovog rada i mogu kazati da doista nosim lijepe impresije. Vidjeli smo da imaju lijepe objekte, lijepo uređene džamije i medžlise i nadam se da će, ako Bog da, napredovati u svojim aktivnostima – kazao je efendija Huskanović.

Kako je dodao, drago mu je što je ova dva medžlisa posjetio veliki broj imama sa području tuzlanskog medžlisa.

– Imali smo priliku družiti se i razmjenjivati iskustva i još jednom se zahvaljujem domaćinima na čelu sa glavnim imamima i ovo je naš poziv njima da sada oni nas posjete. Mi smo kod njih bili povodom Dana džamija, ali svaka prilika je lijepa da se međusobno družimo – izjavio je efendija Huskanović.