Redovna sjednica Upravnog odbora Agencije za certificiranje halal kvalitet održana je u petak, 16. decembra 2022. godine. Na poziv Upravnog odbora, sjednici je prisustvovao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović. Upravni odbor je ovom prilikom iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na kontinuiranoj podršci radu Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Na sjednici je usvojena Odluka o imenovanju direktora Agencije. Nakon provedene propisane procedure, na poziciju direktora ove ustanove imenovan je dr. Damir Alihodžić.

Muftija Fazlović je čestitao direktoru Alihodžiću, kazavši da će uz Božiju pomoć, na sveukupnim iskustvima koja imamo u djelovanju ove Agencije, ali i iskustvima koje dr. Alihodžić ima kao njen direktor u prethodnom mandatu, ova ustanova u budućnosti imati još snažniji rad. Pohvalio je angažman Upravnog odbora i zalaganje uposlenika na unaprjeđenju djelovanja ove ustanove i postignutim rezultatima. Muftija je s tim u vezi posebno istakao veliku ulogu reisul-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića i rahmetli Besim-ef. Čanića.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Upravnog odbora dr. Ahmed Hatunić, te su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Agencije.