Sarajevo, 09. januar 2018. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici Rijaset je donio odluku o imenovanju dr. Senaida Zajimovića za člana Upravnog odbora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu umjesto dosadašnjeg člana prof. dr. Nusreta Isanovića. Rijaset je također imenovao i hfz. dr. Munira Mujića za predsjednika Školskog odbor Gazi Husrev-begove medrese te dr. Mirzu Sarajkića za predsjednika Školskog odbora Prve bošnjačke gimnazije.

Imenovan je dr. Sead Seljubac za predsjednika Upravnog odbora Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli dok su za članove ovog odbora imenovani dr. Enver Zerem, mr. Ahmed Hatunić, Muhamed Jusić te mr. Dženan Rahmanović.

Rijaset je dao saglasnost za imenovanje dr. Senada Ćemana na mjesto direktora Centra za dijalog – Vesatijja te Enesa Ljubijankića na mjesto direktora Medrese „Džemaluddin ef. Čaušević“ u Cazinu.
Treba dodati da su u okvir dnevnog reda današnje sjednice razmatrana i neka druga pitanja iz domena radno-pravnog statusa uposlenika Rijaseta.

(www.islamskazajednica.ba)