Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, na svečanom dijelu sjednice Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog koja je održana u ponedjeljak 22. novembra 2021. godine, uručio je priznanje i nagradu za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2020/21. godinu Jasmin-ef. Beguniću.

Muftija Fazlović je čestitao muallimu Beguniću na ovom priznanju, te je istakao kako su se u svakom vremenu prepoznavali najuspješniji muallimi.

„Znamo koliko je teško postići dobre rezultate u mektebu. Jasmin-ef. se ističe kao vrijedan i odgovoran imam a posebno nas raduju uspjesi koje ostvaruje na maktepskoj pouci“, kazao je muftija Fazlović. Muftija je čestitke uputio i glavnom imamu Refik-ef. Hodžiću i Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik.

Jasmin-ef. Begunić, imam džemata Ćehaje (MIZ Srebrenik), zahvalilo se Muftijstvu tuzlanskom na ovoj nagradi, te je kazao da je velika čast i zadovoljstvo dobiti nagradu za muallimaski rad “Redžep-ef. Muminhodžić”.

“Ova nagrada i priznanje za mene je posebna čast ali isto tako i odgovornost da u svom budućem muallimskom radu ulažem svu svoju energiju, znanje i vrijeme kako bih nastavio s postizanjem još boljih rezultata”, kazao je Begunić, te se zahvalio i glavnom imamu Refik-ef. Hodžiću, džematskom odboru, polaznicima maktepske nastave, njihovim roditeljima i svojoj porodici na njihovoj podršci.

Jasmin-ef. Begunić rođen je 1978. godine u Tuzli, od oca Osmana i majke Rahime. Osnovnu školu je završio u Srebreniku, a 1997. godine završava Behram-begovu medresu u Tuzli, te Filozofski fakultet, također u Tuzli, odsjek Razredna nastava. Bio je imam, hatib i muallim u svom rodnom mjestu u srebreničkom džematu Donji Moranjci. Jedno vrijeme je bio i nastavnik islamske vjeronauke u Prvoj osnovnoj školi i Mješovitoj srednjoj školi u Srebreniku. Posljednjih deset godina ostvario je zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima na nivou Medžlisa IZ Srebrenik, Muftijstva tuzlanskog i Rijaseta IZ u BiH. Dobitnik je više priznanja i diploma za najuspješnijeg muallima, sa svojim polaznicima mekteba Ćehaje učestvovao je u snimanju video materijala i mektepskog časa za nove ilmihale. Oženjen je suprugom Mirsadom i roditelji su hafize Lejle i Mirsada.

Priznanje i nagradu za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” Muftijstvo tuzlansko dodjeljuje jednom godišnje muallimima/muallimama koji su ostvarili izuzetan rezultat rada u mektepskoj pouci, kao znak priznanja za ostvarene uspjehe u mektebu i kao afirmacija i podstrek snažnijem zalaganju, promovisanju i vrednovanju muallimskog rada.