Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog u ponedjeljak 19. oktobra 2021. godine u Centru za mlade u Tuzli, realizovala je akciju darivanja krvi.

Akcija je organizovana u saradnji s Poliklinikom za transfuziologiju tuzlanskog Univerzitetsko-kliničkog centra, a o njenoj uspješnoj realizaciji brinuli su koordinator za rad s mladima hafiz Abdullah Kapo, koordinator za društvenu brigu Mumin-ef. Mumić, te koordinatori medžlisa.

„Ovakve akcije imaju dug kontinuitet u našim medžlisima, organiziraju se više puta godišnje, ali zbog značaja ovakve akcije i višestruke koristi koja sa sobom nosi, mi od prošle godine imamo i akciju darivanja na nivou Muftiluka kojoj se odazove veći broj članova Mreže mladih iz više medžlisa, kao i studenti i studentice koji svoje visokoškolsko obrazovanje pohađaju u ovom gradu. Zahvaljujem se svim darivateljima, kolegama koordinatorima, naročito onima koji su došli izvan Tuzle“, kazao je koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo.

Pozivu da daruju krv odazvali su se mladi iz medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog. Njima, kao i svima koji su uključeni u organizaciju i daju podršku ovom iznimno humanom djelu, riječi zahvalnosti uputio je dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Merisa Zukanović, studentica Tehnološkog fakulteta u Tuzli, prvi put je darivala krv.

„Smatram da ovakav poduhvat zavrjeđuje više pažnje kod građanstva, obzirom da se radi o izuzetno humanom činu. Nekada je i kap krvi, dovoljna da spasi nečiji život. A onaj ko spasi jednog čovjeka, kao da je spasio sve ljude. Ponukana današnjim iskustvom, zasigurno ću nastaviti praksu darivanja krvi i u budućnosti“, kazala je Zukanović istakavši da je zadovoljna organizacijom ove akcije.