Medžlis Islamske zajednice Kalesija, kao i drugi medžlisi na području Muftiluka tuzlanskog, realizuje ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo hiljade vrata”.

Nakon što je podijeljeno 150 paketa osobama u stanju potrebe na području Kalesije, ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavljena je i u posljednjoj ramazanskoj trećini. Dana 2. maja 2021. godine sa sportskog poligona kod džamije u Prnjavoru, kolona od 13 vozila krenula je ka Podrinju vozeći pakete za povratnike.

Jedna grupa je posjetila povratnike u Zvorniku, u naseljima Jusići, Klisa, Divič i Drinjača, a druga grupa povratnike na području Vlasenice, u naseljima Cerska, Rovaši, Neđeljišta, Toplik, Džemat, Gradina, Baćino Brdo. Treća grupa je posjetila povratnike u Bratuncu, u naseljima Glogova, Konjević Polje, Voljavica, Burnice, Jelah. Posljednja grupa je posjetila povratnike u Srebrenici, u naseljima Liješće, Skelani, Kalimanići, Dobrak, Gaj, Potočari, Sućeska, Blječevo, Zeleni Jadar, Osmače, Osat, Ljeskovik, Pećišta. Povratnicima u Podrinju uručeno je 450 prehrambenih paketa.

U narednim danima MIZ Kalsija će organizovati posjetite šehidskim porodicima kojima će biti uručene ramazanske/bajramske hedije. Također, prema planu aktivnosti organizovat će se posjete i udruženjima na području Kalesije koja se bave humanitarnim radom.