Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, 31. maja ove godine, obišao je novi višenamjenski objekat u Mektepskom centru u Dubnici, Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Medžlis IZ Kalesija već duže vrijeme posjeduje Mektepski centar u Dubnici sa pratećim sadržajima: sportski tereni, objekat za smještaj (spavaonice i kuhinja sa terasom), poligon za paintball… U 2023. godini započela je izgradnja još jednog višenamjenskog objekta za organiziranje druženja, radionica i seminara. Nakon završenih radova objekat je opremljen i spreman je za upotrebu o čemu su muftiju Fazlovića tokom ove posjete izvijestili glavni imam Muharem-ef. Mešanović, predsjednik Izvršnog odbora Ibrahim Aljić i sekretar Nevres-ef. Fatić.

Muftija Fazlović je čestitao Medžlisu IZ Kalesija završetak još jednog vrijednog infrastrukturnog poduhvata, te se zahvalio svima koji su dali doprinos ovom projektu. Naglasio je da je Mektepski centar u Dubnici veoma značajan kompleks koji pomaže našim muallimima u njihovoj važnoj misiji, poučavanju dini-islamu djece i mladih. Novi objekat pružit će dodatne mogućnosti Muftijstvu tuzlanskom, medžlisima i ustanovama Islamske zajednice, za organizaciju različitih programa u ovom savremenom kompleksu.

U pratnji muftije Fazlovića tokom ove posjete bio je dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.