Tokom vikenda, 10. i 11. novembra, u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018, održano je drugo predavanje iz halke tefsira sure Jusuf, mevlud za žene i večer ilahija.
Manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018 koju Medžlis IZ Kalesija organizuje povodom rođenja Muhammeda, a.s., počela je prošlog vikenda da bi se, održavanjem planiranih aktivnosti i sadržaja, nastavila u subotu i nedjelju, 10. i 11. novembra, kada su na rasporedu bili: halka tefsira Najljepše kazivanje – Tefsir sure Jusuf / II ders, mevlud za žene i večer ilahija.
U subotu, 10. novembra, u divanhani Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, a u organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, održan je drugi ders iz serijala halke tefsira sure Jusuf. Nakon prvog predavanja iz sure Jusuf, kojeg je održao glavni imam Enver-ef. Alić, drugi ders je održao Nevres-ef. Fatić, imam džemata Mahala, na temu Zavidna Jusufova braća ga bacaju u bunar, a karavana odvodi u Egipat. Sljedeće sedmice, u subotu, 17. novembra, nakon jacije, treći ders iz kazivanja o Jusufu, a.s., održat će Enes-ef. Habibović, imam džemata Vukovije Donje.
U nedjelju, 11. novembra, nakon podne-namaza, u džematu Međaš održan je mevlud za žene. Nosilac aktivnosti bila je Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Mevludski program su izvele članice hora El-Aziz iz Kikača, a predavanje o Poslaniku, a.s., održala je Sidika Hodžić.
U nedjelju, 11. novembra, nakon jacije, u džematu Rainci Gornji održana je večer ilahija. Prisutni su imali priliku poslušati izvođenje prigodnih ilahija i kasida u izvedbi hora El-Aziz iz Kikača i imama Medžlisa IZ Kalesija. Uvodno i završno ašere, kao i jednu ilahiju, proučio je Davud Pjanić, polaznik mektebske nastave u džematu Rainci Gornji.
Prigodno predavanje o Poslanikovoj, a.s., pedagogiji odgoja, kako najmlađih tako i onih malo starijih, održao je Mirsad-ef. Sakić, imam džemata Caparde. Hadise Muhammeda, a.s., čitao je Nermin Hodžić, akademski glumac, a večer ilahija je završena dodjelom zahvalnica učesnicima programa i dovom.