U petak, 8. decembra 2023. god., u prepunoj velikoj sali kalesijskog BKC-a, održana je tribina pod nazivom „Lijek za tugu i brige“. Gost tribine bio je hafiz Nedim Botić.

Na početku tribine prisutnima se obratio Muharem-ef. Mešanović, glavni imam Medžlisa Kalesija, koji je najavio da će Medžlis nastaviti sa praksom dovođenja istaknutih predavača u Kalesiju.

Prigodnu ilahiju izveo je mladi efendija Izet Jahić, nakon čega je moderator tribine Aldin-ef. Smajić najavio glavnog govornika hafiza Nedima Botića. Hafiz Botić je kazao da je lijek za tugu i sve brige oslanjanje na Allaha, dž.š.

– Kad god imate problem, iskreno razgovarajte s Allahom, dž.š. Iznesite mu sve svoje probleme, zamolite ga da vam pomogne. Nećete biti uskraćeni za pomoć, kazao je hafiz Botić. Govorio je i o tome kako se poslanik Muhammed, a.s., nosio sa tugom i brigama te o svom vlastitom iskustvu u vrijeme teške bolesti.

Kako je kazao, oslanjanjem na Allaha, dž.š., prebrodio je sve nedaće i, uz Allahovu pomoć, ozdravio i ostvario većinu svojih planova.