U velikoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija, 9. decembra 2023. god., održana je Vjeronaučna akademija na kojoj su proglašeni pobjednici literarnog natječaja.

Natječaj je uspješno realizovan zahvaljujući Aktivu vjeroučitelja i Aktivu profesora bosanskog jezika. Pobjednici su proglašeni u tri kategorije.

“Ove godine tema su bile dove u kojima smo molili Uzvišenog Allaha da nam da ono što kojem od tih uzrasta treba. Mi smo preponosni na našu djecu koja su svojim izričajem pokazala veliki nivo i sposobnosti i želje da se ispolje kroz dovu moleći Allaha za svoje potrebe. Današnje teme koje su ispoljene u vidu dove od strane učesnika sva tri nivoa su najsrčaniji i najiskreniji vidovi dove upućene Allahu. Mi smo, naša komisija odabrana od strane Medžlisa IZ Kalesija, odabrali najbolje radove. Čestitamo svima koji su uzeli učešća u ovom konkursu”, kazao je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem-ef. Mešanović.

Akademiji su prisustvovali učenici iz svih pet osnovnih škola sa područja Kalesije čiji radovi su izabrani za najbolje, a od svih njih u tri kategorije izabrani su pobjednici.

Treće mjesto u najmlađoj kategoriji osvojila je Amna Jahić, drugo Sara Selimović a pobjednica je Lejla Arifović.

U drugoj kategoriji treće mjesto dijele Ziba Rizvić i Maida Hadžić. Drugo mjesto osvojila je Amna Mešanović, a prvo mjesto Azra Hodžić.

U trećoj kategoriji treće mjesto osvojile su Merjem Arifović i Dženisa Paščanović, drugo mjesto Meris Šmigalović. Pobjednik u ovoj kategoriji Elma Hujdur.

Vjeronaučnom akademijom završena je manifestacija “Poslanik u mom srcu”.