U nedjelju, 24. februara 2019. godine održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija na kojoj su razmatrani izvještaji o radu u 2018. godini, kao i Plan rada za 2019. godinu.

Nakon prezentacije izvještaja o radu za 2018. godinu uslijedilo je predstavljanje Plana rada za 2019. godinu. Na kraju sjednice svi izvještaji o radu za 2018. godinu, kao i Plan rada za 2019. godinu, jednoglasno su prihvaćeni.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ-e Kalesija prisustvovao je i Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog.

U subotu, 23. februara 2019. godine, povodom završetka radova na unutrašnjem uređenju džamije, organizovan je program u džamiji u Babinoj Luci, u kalesijskom džematu Kikači.
Prisutnima su se bratili Muamer-ef. Fazlić i Mevludin-ef. Sakić, imam džemata Kikači i imam džamije u Babinoj Luci, koji su se zahvalili vakifima koji su svojim prilozima i donacijama doprijenili završetku radova na unutrašnjem uređenju džamije.
Mevludski programa izveli su članovi Hora “El-Aziz” iz Kikača, a prigodno predavanje održao je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver-ef. Alić.
Na kraju svečanosti istaknutim donatorima/vakifima dodijeljene su zahvalnice.