U nedjelju, 24. marta 2019. godine, u džematu Tarevo održano je druženje za mlade iz kladanjskih džemata “Mladi zajedno u džematu”.
Nakon jacija-namaza prisutnima se obratio i izrazio riječi dobrodošlice Mensur-ef. Imamović, imam džemata Tarevo i koordinator za rad sa mladima Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Mensur-ef. je u svome obraćanju naglasio brigu o emanetu i ustrajnost u činjenju dobra, na taj način prezentirajući mladima sve projekte koje je Mreža mladih naumila realizovati u budućem periodu.
Prisutne imame i omladinu iz džemata poselamio je i kratkim nasihatima potakao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić, govoreći o djelima koja musliman ustrajno treba činiti kako bi ušao među stanovnike dženneta.
U okviru aktivnosti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kladanj u mjesecu aprilu predviđeno je druženje za mlade u džematu Noćajevići.

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj, u četvrtak 14. marta 2019. godine, održano je druženje za žene u džematu Tuholj.
Nakon akšam-namaza prisutnima je riječi dobrodošlice uputio Hasib-ef. Šošić, imam u džematu Tuholj. Riječi zahvalnosti za gostoprimstvo i prisustvo ovom druženju uputila je prof. Hata Čamdžić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Prigodno predavanje održala je prof. Azra Mujabašić-Esmić koja je govorila o vrijednostima i značaju mjeseca Redžeba.
Druženje je uslijedilo nakon jacija-namaza na mahfilu tuholjske džamije, a domaćini, na čelu sa Minom Šošić, koordinatoricom iz džemata Tuholj, su još jednom pokazali visok nivo gostoprimstva i spremnosti za doprinos u radu Zajednice.
Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj u svom godišnjem planu predvidio je obilaske džemata, zajednička druženja, predavanja, te druge aktivnosti koje će obogatiti vjerski život u džematima.