U džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Kladanj od početka ramazana provode se aktivnosti koje će obogatiti vjerski život posebno u ovim okolnostima izazvane pandemijom.

Čišćenje i uređenje džamija i harema, predramazanske posjete bolesnima i starima, podjela vaktija džematlijama, pomoć u pripremi džamija i mesdžida za obavljanje teravih-namaza, obilazak osoba koje žive same samo su neke od aktivnosti u kojima su mladi uzeli značajno učešće.

Ovih dana omladina iz džemata ovog medžlisa sa svojim imamima je posjetila roditelje šehida i uručila im iftare i hedije.

“Svjesni smo da svake godine imamo manji broj roditelja koji su svoju djecu dali za Bosnu i Hercegovinu. Željeli smo da im na ovaj način iskažemo naše poštovanje i da im kažemo da nisu sami. Posebno nam je stalo da naša omladina zna da među nama postoje ljudi koji svoj dunjalučki život provode bez svoje djece zbog agresije na našu domovinu. Mladim ljudima moramo pokazati prave vrijednosti,” istakao je koordinator za rad sa mladima Ammar-ef. Kovačević.

Materijalna sredstva za ove aktivnosti, pored omladine, dali su vakifi i dobrotvori.

Omladina je iftare podijele i osobama slabijeg materijalnog stanja.