Svečana promocija dvanaest učača Kur’ana održana je u džematu Stupari, MIZ Kladanj.
Dvanaest žena ovog džemata predano su u prethodnim godinama naučile svoje prve harfove želeći da jednog dana nauče tečno učiti Kur’an. Na tom putu neizmjernu pomoć i podršku pružali su im imami ovog džemata.
Želeći iskazati svoje poštovanje prema ulemi, uz najljepša sjećanja i sa suzama u očima, danas su svoju prvu hatmu poklonile pred dušu rahmetli Midhat-ef. Mumića, prvog imama ovog džemata, koji je preselio na ahiret 2009. godine.
Današnjoj svečanosti su prisustvovali glavni imam Asim-ef. Esmić, koordinatorica za ženski aktivizam Hata Čamdžić, imam džemata Tarevo Mensur-ef. Imamović, te mnogobrojna rodbina i komšije koji su podijelili radost za polaznicama Škole Kur’ana.
Nakon riječi dobrodošlice Edine Kadrić, polaznice Škole Kur’ana, o aktivnostima Aktiva žena Medžlisa Islamske zajednice Kladanj govorila je Hata Čamdžić. Polaznice Škole Kur’ana su učile kratke sure i na taj način pred prisutnima završile hatmu.
U svom obraćanju glavni imam Asim-ef. Esmić zahvalio se polaznicama na gesti što svoju prvu hatmu poklanjaju svom prvom imamu r. Midhat-ef., te skrenuo pažnju na čuvanje džemata, stalno druženje sa Kur’anom i poštovanje starijih.
Nakon proučene hatma-dove glavni imam Asim-ef. Esmić uručio je polaznicama Škole Kur’ana svjedodžbe i prigodne poklone.