U okviru mevludske manifestacije “Upoznah te, Poslaniče” u osnovnim školama na području općine Kladanj biće upriličene radionice za učenike. Radionice će se provoditi na časovima Islamske vjeronauke pod vodstvom vjeroučitelja. Cilj radionica je da učenicima približe razne segmente iz života Allahovog poslanika Muhammeda, a.s.

Prva radionica održana je u četvrtak, 5. novembra 2020. godine u Osnovnoj školi “Kladanj” pod vodstvom vjeroučiteljice Velide Berbić. Učenici devetog razreda područne škole u Stariću pripremili su i prezentovali zašto vole Allahovog Poslanika, a.s.

Ovoj radionici prisustvovali su glavni imam Asim-ef. Esmić, direktorica Osnovne škole “Kladanj” Edina Hajdarević i imam džemata Ravne Halid-ef. Klapić.

Glavni imam je čestitao učenicima na njihovom trudu koji su uložili da ova radionica protekne u veoma lijepoj atmosferi. Napomenuo je i zamolio učenike da se pridruže mektebskoj nastavi i omladinskim aktivnostima u džematu Ravne. Posebnu zahvalnost je izrazio direktorici Hajdarević na gostoprimstvu i vjeroučiteljici Berbić na predanom radu sa učenicima.