U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kladanj priređen je tradicionalni iftar za porodice šehida.

Domaćini ovom iftaru bili su glavni imam našeg Medžlisa Asim-ef. Esmić i predsjednik Izvršnog odbora Selman Busnov.

– S obzirom da su roditelji šehida narušenog zdravstvenog stanja i da veliki broj njih nije bio u mogućnosti prisustvovati ovom iftaru, bilo je jednako zadovoljstvo ugostiti supruge i djecu šehida – navode iz MIZ Kladanj.

Sa roditeljima i porodicama šehida bili su predstavnici javnog, političkog i kulturnog života sa područja općine Kladanj.

Iftaru su prisustvovali načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović i potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH Izen Hajdarević, predsjedavajući općinskog vijeća Edis Šarić, nastavnici i profesori Islamske vjeronauke, direktori i predstavnici škola, kolektiv Radio Kladanj, načelnik i komandir PS Kladanj.

Glavni imam Asim-ef. Esmić poselamio je prisutne i u kratkom obraćanju zahvalio roditeljima i porodicama šehida što su se odazvali ovom pozivu.

Zvaničnicima i drugim gostima je skrenuo pažnju na obavezu prema šehidima i njihovim porodicama. Zamolio je roditelje i supruge šehida da u svojim ramazanskim dovama ne zaborave naš bošnjački narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju je prisutne je poselamio predsjednik Selman Busnov a prigodnu ilahiju i dovu proučio je Halid-ef. Klapić. Veliki doprinos u realizaciji ovog iftara dale su koordinatorica Odjela za brak i porodicu muallima Hata Čamdžić i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog muallima Hasibi Saračević.