Danas je klanjana dženaza Ahmedu Esmiću, dječaku koji je 18. septembra ove godine stradao u nesreći kada ga je u mjestu Donji Potpeć (Srebrenik) udario voz.

Dženazi je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je porodici prenio taziju reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

„Među najvećim kušnjama na dunjaluku je ova kušnja koju su doživjeli naš brat Safet-ef. i njegova supruga, njihova porodica i svi mi koji smo na mnogo relacija povezani sa ovom imamskom porodicom. Smrt je kušnja. I život je kušnja. Vidio sam prvi dan ove kušnje veliku Allahovu mudrost. Vidio sam kako je Allah, dželle šanuhu, ovim Svojim robovima, roditeljima našeg Ahmeda, podario sabur, strpljivost. Takvi su ostali sve ovo vrijeme.

Hvala Bogu da mi u našoj zemlji imamo komunikacije, imamo i ove pruge. Ali, zar u ovo vrijeme, sa svim tehnologijama koje imamo, na tim komunikacijama i dalje stradaju ljudi? Možemo li danas uzeti toliki ibret da se zauzmemo i da se to riješi? Ne samo ovdje nego i na svim drugim mjestima. Ovo je jedna velika opomena.

Molim Allaha, dželle šanuhu, da ovoj čestitoj porodici da sabur i da ih ojača“, kazao je muftija Fazlović.

Dženazu je predvodio otac dječaka Safet-ef. Esmić, imam džemata Potpeć, Medžlis IZ Srebrenik.