U petak 5. februara 2021. godine poslije džuma-namaza klanjana je dženaza hadžiji Hamidu Mujoviću, hizmećaru najveće tuzlanske džamije.

Dženazu-namaz predvodio je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović. On je podsjetio na činjenicu da je hadžija Hamid svakodnevno dolazio iz Simin Hana, mjesta udaljenog nekoliko kilometara kako bi hizmetio džamiji i kući odlazio tek poslije jacije.

– Naučili smo puno od njega, i riječima i djelom. Nije ga se moglo omesti u sticanju znanja. Nas je, imame podsticao na učenje, bio mu je izuzetno drag svaki naš uspjeh. Hadžija jeste bio specifičan i čovjek je kojeg ćemo dugo pamtiti – kazao je hafiz Huskanović.

Okupljenim vjernicima obratio se i imam Džamije Kralj Abdullah hafiz dr. Edin-ef. Peštalić.

Hadžija Hamid u Tuzlu je, nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu, došao iz svog rodnog Novog Pazara. Penziju je zaradio radeći u dalekom Sibiru, a svoje penzionerske dane je utkao u hizmet koji će ostat zapamćen u našem gradu i šire. Preselio je na Ahiret u srijedu 3.2. u 84. godini života.

Rahmetli hadžija Hamid ukopan je u haremu Džindijske džamije.