Na mjesnom mezarju u selu Gornji Potočari (Srebrenica) danas je klanjana dženaza-namaz majci Muški Porobić.

Porobić je bila najstarija majka Srebrenice, a umrla je 12. marta u 111 godini. Rođena je 1910. godine u porodici Nuhanović u Žepi, a udala se u Gornje Potočare. U toku života doživjela je i preživjela tri rata. U genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995. godine ubijena su joj 24 člana porodice, a među njima dva sina Hajrudin i Fuad te suprug Nazif.

– Majka Muška je živjela 111 godina, što je u ovom vremenu za ibreta. Muška je preživjela dva svjetska rata, agresiju na BiH, genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Izgubila je dva sina u Genocidu. I kada insan ovako razmišlja ne može da ne bude pod utiskom koliko je ta žena u svom životu prebrodila teških situacija, trenutaka, i opet joj Allah dao da živi 111 godina, i dao joj što naš narod kaže da preseli s nogu – rekao je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir-ef. Peštalić, te je istakao da moramo pamtiti i sjećati se majki Srebrenice koje više nisu sa nama na ovom svijetu.

Dženaza-namaz majci Muški Porobić predvodio je njen praunuk Dževad-ef. Orić koji živi i radi u Srebrenici.

Iza Muške Porobić ostala je kćerka Sajda, sestra Derva koja ima više od stotinu godina, snahe, unuci, praunuci i prapraunuci.