U haremu džamije u Rapatnici, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, 25.11.2020. klanjana je dženaza Osman-ef. Mujiću, rahmetullahi alejhi.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Osman-ef. Mujić, sin Ibrahima i Hanife, rođen je 1950. godine u Gornjoj Orahovici, opština Gračanica. Osnovnu školu je pohađao u Gornjoj Orahovici i Bosanskom Petrovom selu, nakon čega završava Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Po odsluženju vojnog roka radi u Kotorskom kod Doboja i u Zagrađu kod Travnika, džematu Hrvati u Sladnoj kod Srebrenika, te u džematu Rapatnica (MIZ Srebrenik) gdje ostaje do 2014. godine kada biva penzionisan. U periodu 1993. – 2003. godine radio je i kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi Rapatnica. Objavljivao je tekstove u IIN Preporod, te je autor nekoliko knjiga. U jednom periodu obavljao je poslove sekretara i knjigovođe Odbora Islamske zajednice Srebrenik, bio je član Izvršnog odbora ovog medžlisa,”Udruženja ilmijje” i “Merhameta” Osnovnog odbora Srebrenik.

Osman-ef. Mujić preselio je na Ahiret u ponedjeljak 23.11.2020. godine u 71. godini života, a ukopan je na mjesnom mezarju Jasik u Rapatnici.