U nedjelju 13. decembra 2020. godine na Ahiret je preselio Abdulah Hodžić, penzionisani profesor matematike u Behram-begovoj medresi.

Profesor Abdulah Hodžić je rođen 21. jula 1936. godine u Srebreniku. Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu završio je 1966. godine. Predavao je u Gimnaziji “Meša Selimović” i Behram-begovoj medresi. U jednom periodu je bio pomoćnik ministra za obrazovanje i kulturu Tuzlansko-podrinjskog kantona, stručni saradnik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i stručni nadzornik Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona. Autor je udžbenika iz matematike za osnovne i srednje škole.

U Behram-begovoj medresi je počeo predavati 1993. godine, odmah po obnavljanju njenog rada. Dao je veliki doprinos razvoju Medrese, a posebno uspjehu njenih učenika na polju prirodno-matematičkih znanosti.

Dr. Sead-ef. Seljubac kaže da se među brojnim lijepim osobinama prof. Abdulaha Hodžića posebno izdvajaju stručnost, pedantnost i posvećenost poslu.

“Gotovo cijeli svoj radni vijek nikada nije kasnio na nastavu, a tek pred penziju je prvi put koristio bolovanje. Osim matematici svoje učenike je učio i kako učiti. Molimo Allah, dž. š., da rahmetli Abdulahu podari dženet, najljepšu nagradu za njegov dugogodišnji hizmet u podučavanju naše djece i omladine.“