Prije džuma-namaza u Džamiji „Kralj Abdullah“ u Tuzli, 10. februara 2023. godine, proučena je  hatma-dova pred duše stradalih u razornim zemljotresima na području Turske i Sirije. Hatmu su proučili članovi Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je hutbu u kojoj je pozvao vjernike da svojim prilozima i učešćem u akcijama koje organizira Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izdašno pomognu nastradalima u Turskoj i Siriji.

“Pomoć koju sakupimo i uputimo bit će izraz naše iskrene vjere i plemenitog ljudskog saosjećanja. Pozivamo vas da danas izdašne priloge izdvojimo kako bismo uvećali svoja dobra djela i snažno pomogli nastradaloj braći i sestrama. Neka nas njihova patnja podstakne da budemo još milostiviji i darežljiviji prema drugima. Odazovimo se i u narednim danima akcijama koje ovim povodom organizira Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini“, poručio je muftija Fazlović.

Nakon džuma-namaza klanjana je dženaza u odsutnosti za nastradale u zemljotresu u Republici Turskoj i Siriji. Dženazu je predvodio muftija Fazlović.