Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u utorak 5. juna, je boravio u Medžlisu IZ-e Teočak. Zajedno s predstavnicima medžlisa i načelnikom Teočaka Tajibom Muminovićem, Muftija je obišao klizište u džematu Jasikovac koje ugrožava stambene objekte ali i infrastrukturu u ovome mjestu.

Klizište je prouzrokovano eksploatacijom uglja u obližnjem rudniku Mezgraja, koji je teritorijalno najvećim dijelom u entitetu RS, a pripada firmi koja radi na eksploataciji i ima koncesiju na iskop rude. Nesavjesnim radom došlo je do pokretanja klizišta koje direktno ugrožava dvadesetak stambenih objekata, indirektno oko šezdestet kuća, a ugrožena je i cijela infrastruktura tog dijela sela.

Još jednom je ukazano na potrebu bržeg i efikasnijeg uključenja državnih organa u rješavanje ovog problema.

Muftija Fazlović je imao i sastanak sa imamima u novim prostorijama MIZ Teočak, a prisustvovao je i iftaru koji je priređen za džematlije i goste.

Teravih-namaz je ove večeri prvi put klanjan u novoj džamiji u Husejnovićima. U ovom džematu je donedavno bila jako stara i mala džamija, pa su džematlije, na njezinom mjestu, izgradili novu džamiju.