Promocija knjige „Gluho doba“ autorice Hasibe Saračević, prof., održana je u sali Medžlisa IZ-e Srebrenik u petak, 12. januara.

Promocija je počela učenjem odlomka iz Kur'ana, a odlomak je proučila Nedžada Junuzović. Na početku promocije u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik prisutne je poselamila Edina Mujkić, koordinatorica za brak i porodicu pri Medžlisu IZ-e Srebrenik. Ona se zahvalila prisutnim vjernicama na odzivu te istakla važnost ovakvih svečanosti i kontinuitet rada Odjela.

O knjizi „Gluho doba“ prvo je govorila Emira Kavazović, prof., koordinatorica Medžlisa IZ-e Gradačac i recezent ovog djela. Ona je naglasila kako je autorici glavni oslonac bila majka, čestita i pobožna žena koja je sve posvetila radu, odgoju i brizi za porodicu.

Autorica knjige „Gluho doba“ Hasiba Saračević je govorila o svom životu, djetinjstvu, periodu školovanja, o snazi njene majke, snazi njene dove i svoje želje da unatoč halovima kroz koje je još u djetinjstvu prolazila svoj život ispuni vjerom, znanjem i najljepšim ahlakom.

Promociju su učenjem ilahija i kasida uljepšale Amina Čizmić, Edisa Čizmić i Jasmina Džaferović. Odlomke iz knjige čitala je Selma Osmanović.