Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je kompanija Sprind dd Sarajevo uspješno okončala proces implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 u proizvodnim pogonima. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju svježih i zamrznutih pekarskih proizvoda, krušnih mrvica, svježe, sušene i punjene tjestenine s raznim nadjevima, smrznutih polugotovih jela (lazanje i pizze), vučenog tijesta (jufki), sendviča i kolača.

„Certificiranjem kompanije Sprind dodatno će se obogatiti ponuda vrlo popularnih halal proizvoda. Pored bh. tržišta, proizvodi kompanije Sprind distribuiraju se na neka druga europska tržišta, što će svakako obradovati našu dijasporu koja će imati priliku da kupi i konzumira halal bosanske proizvode“ rekao je direktor Agencije mr. Damir Alihodžić

„SPRIND d.d. (Sarajevska Prehrambena Industrija) je kompanija osnovana 1982. godine, koja sa svojom godišnjom proizvodnjom od preko 5.000 tona raznovrsnog asortimana, danas predstavlja jednog od vodećih proizvođača pekarskih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Lista halal certificiranih proizvoda kompanije Sprind dostupni su na stranici Agencije www.halal.ba i aplikaciji Halal bazar.