Organizacioni odbor manifestacije

”Dani Hasana Kaimije Zvornik 2022.” raspisuje

KONKURS

za pojedinačne i kolektivne prijave

za nagradu „Hasan Kaimija” u 2022. godini.

Nagrada će biti dodijeljena u okviru manifestacije Dani Hasana Kaimije, koja će biti održana u  junu 2022. godine u Zvorniku, na Kula Gradu i u drugim mjestima bosanskog Podrinja.

Nagrada “Hasan Kaimija“ dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo iz oblasti književnosti ili znanosti, koje, uz najviše književno-estetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i opće humanističke tradicijske vrijednosti bosanskohercegovačkog društva.

S obzirom na to da se od 2011. godine Nagrada “Hasan Kaimija” dodjeljuje bijenalno iz jedne od spomenutih oblasti (jedne godine za najbolje objavljeno književno djelo, a slijedeće godine za najbolje objavljeno znanstveno djelo), Organizacioni odbor Manifestacije je odlučio da se Nagrada “Hasan Kaimija” za 2022. dodijeli za najbolje djelo koje je prvi puta objavljeno u 2019., 2020. ili 2021. godini  iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti.  

Prijave na Konkurs, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu „Hasan Kaimija“, šalju se na jednu od sljedećih adresa:

  1. Muftijstvo Tuzlansko, Turalibegova 39, 75000 Tuzla,
  2. Medžlis Islamske zajednice Zvornik, Svetog Save 55, 75400 Zvornik.

Sve prijave/prijedloge i 3 primjerka knjige dostavljaju se najkasnije do 15. aprila 2022. godine.

Uz primjerke knjige dostavlja se i popunjeni Prijavni obrazac, s unesenim podacima o djelu prijavljenom na Konkurs, koji se može preuzeti na web stranicama www.muftijstvotz.ba i  www.medzlis-zvornik.info.

Žiri za ocjenjivanje prijedloga razmatrat će sve pristigle prijave i Organizacionom odboru predložiti dobitnika nagrade „Hasan Kaimija“ za 2022. godinu.

Svečano uručenje nagrade obavit će se u okviru programa manifestacije Dani Hasana Kaimije 2022.

Organizacioni odbor Manifestacije