U sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i zakona o autorskim pravima (23. april) te povodom nastupanja mjeseca ramazana, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli raspisuje

K O N K U R S

za najbolji prozni literarni rad o temi:

RAZLIČITOST JE NAŠA PREDNOST

Pravo prijave na konkurs je bez starosnog, stručnog ili nekog drugog ograničenja.

Za najbolja 3 (tri) rada, po procjeni stručne komisije, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli dodijelit će novčane nagrade u iznosu od:

1.      mjesto – 150,00 KM,

2.      mjesto – 100,00 KM,

3.      mjesto –   50,00 KM.

Učesnici konkursa treba da svoje radove dostave najkasnije do 07. maja 2019. godine na adresu:

JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli (za Konkurs)

Solni trg broj 6

75000 Tuzla

Radovi moraju biti potpisani šifrom, a kandidati u posebnoj zatvorenoj koverti dostavljaju rješenja šifri i svoje lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail).

Druga mogućnost slanja radova je u elektronskoj formi (e-mail: bibliotekar@behrambeg.ba) pod šifrom, sa naznakom za Konkurs, a lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail) i šifru treba poslati na e-mail: biblioteka@behrambeg.ba.

Rezultati konkursa bit će objavljeni na web i facebook stranici JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli a autori nagrađenih radova bit će posebno obaviješteni.

NAPOMENA:

·         Dostavljeni radovi ne vraćaju se autorima, a Biblioteka zadržava pravo njihovog parcijalnog ili potpunog korištenja uz obavezu navođenja imena autora.