Prema usvojenim izmjenama i dopunma pravilnika o upisu učenika u prvi razred u medresama Islamske zajednice u BiH, omogućeno je organiziranje online upisa kandidata i provođenje pojednostavljene procedure prijema aplikacija i bodovanja.
Konkurs za upis učenika u Behram-begovu medresu bit će objavljen 15. maja u IIN Preporod i na web stranici Medrese, nakon čega će svim kandidatima biti dostupna odgovarajuća aplikacija za upis, kazao je za BIR TV direktor Medrese dr. Ahmed Hatunić.

S obzirom da su učenici 344. generacije Behram-begove medrese svoje školovanje priveli kraju u vrijeme u kojemu nisu dopuštena masovnija okupljanja, te da nije bilo moguće organizovati ni tradicionalnu prozivku maturanata na svečanoj akademiji, na kojoj ih razrednici svečano prozovu pred roditeljima, rodbinom i prijateljima, Medresa će na drugi način predstaviti ovogodišnje maturante i njihove razrednike i odgajatelje.

Učenici I-III razreda za vrijeme ramazana praksu obavljaju, prije svega u svojim porodicama, te su na usluzi džematima širom Bosne i Hercegovine i učestvuju u realizaciji ramazanskih aktivnosti i organizaciji vjerskog života u skladu s preporukama Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini i nadležnih štabova Civilne zaštite.