JU centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj u utorak, 12. oktobra 2021. godine posjetili su koordinatori Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog.

Tokom prijema i radnog sastanka, direktor JU CROPS Mevludin Joldić izrazio je zadovoljstvo i zahvalio gostima na posjeti, te je pohvalio rad i rezultate koje Mreža mladih postiže u svojim svakodnevnim aktivnostima s našom omladinom. Gostima je prezentiran program rehabilitacije i u znak zahvalnosti na posjeti poklonjen rad korisnika Centra nastao u okviru art-terapije.

Koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo zahvalio se domaćinu na pozivu i istakao važnost međusobne podrške i saradnje. U posjeti su pored hafiza Kape boravili i koordinatori medžlisa: Islam-ef. Mehmedović, Emir-ef. Brašnjić, Abdulah-ef. Husić, Samir-ef. Krbuljić, Esmir-ef. Hasanović, Asmir-ef. Bekrić, Damir-ef. Požegić i Muamer-ef. Bukvarević.

Uz druženje s korisnicima Centra, dogovoreni su budući oblici saradnje i projekti koje je neophodno realizirati.

Iz JU CROPS ističu da je ova posjeta izuzetno značajna, a posebno druženje s momcima koji su nažalost upali u zamku ovisnosti. Ipak, oni su uspjeli vratili svoj život na pravi put, put u bolje sutra. Njihove životne priče i ispovijesti potrebno je prenijeti omladini koja je zasigurno jedna od najranjivijih kategorija društva.