Sastanak Organizacionog odbora Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije održan je 31. maja 2023. godine u Tuzli. Sastankom je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Organizacionog odbora.

Usvojen je Program manifestacije za 2023. godinu, Odluka o dobitniku Povelje Hasan Kaimija za životno djelo i druge potrebne odluke u vezi s ovogodišnjim održavanjem manifestacije.

Manifestacija Dani Hasana Kaimije, koju organiziraju Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik, ove godine se održava po dvadeseti put. Sadrži veliki broj događaja kao što su izložbe, promocije knjiga, književne večeri, mevlud i drugi programi koji svojim sadržajima jačaju duhovnost i kulturu muslimana Bošnjaka u Podrinju i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ime dobitnika Povelje Hasan Kaimija za životno djelo bit će objavljeno na press konferenciji u ponedjeljak, 5. juna 2023. godine. Tom prilikom će biti predstavljen i bogat program ovogodišnje manifestacije, imena pet autora čija su djela ušla u uži izbor za Plaketu Hasan Kaimija za najbolje djelo te imena pobjednika literarnog konkursa.