U nedjelju 30. jula u prepunoj džamiji u džematu Tutnjevac održana je večer Kur'ana.

Program je počeo nakon akšam-namaza obraćanjem domaćina hfz. Damir-ef. Jahića, imama džemata Tutnjevac. On je prisutne upoznao sa aktivnostima koje je ovaj džemat realizirao u protekle četri godine, te istakao da se prvog petka u mjesecu već četri godine realiziraju redovne tribine. On se zahvalio učačima Kur'ana, hafizima, prof. Mirnes-ef. Spahiću, imamima te svim prisutnim na odzivu na večer Kur'ana.

Prvi učač je bio mladi hafiz Mustafa Mujkić a potom su nastupili: hfz. Abdulah Kapo, hfz. Kemal Mehić, hfz. Hidajet Talić, a specijalni gost učač Kur'ana bio je hfz. Mu'tesim Billah El-Aseli iz Sirije.

Vaz je održao hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Govoreći o Kur'anu i blagodatima koje nam Allah kroz njega spušta hafiz Mirnes-ef. je naglasio važnost druženja sa Kur'anom koji je lijek za tijelo i dušu.

„Kuće u kojima se uči Kur'an one odišu nurom, a kuće u kojima se ne uči Kur'an su tamne, hladne, bez obzira što su u njima skupocjeni lusteri, namještaj, dobre fasade, one su i mračne i hladne. Kur'an je lijek, liječi i tijelo i dušu, zaštita je onome ko ga uzima i ko ga uči, čuva čovjeka od grijeha, navodi te da budeš u lijepom i dobrom društvu, odmiče te od šejtana i njegove družine, on je spas onome ko ga bude slijedio, njegove upute, ovog i budućeg svijeta, pa učite Kur'an. To je Poslanik rekao. Nije rekao ako budete imali vremena učite ga, već učite Kur'an, izučavajte, slijedite ga, družite se s Kur'anom, iščitavajte Kur'an, razmišljajte o njemu. Nemojte da vam bude teško da odlazite na skupove gdje se uči Kur'an, gdje se tumači Kur'an, gdje se poučava Kur'anu,“ kazao je prof. Spahić.

Večeri Kur'ana prisustvovali su predsjednik IO Medžlisa IZ-e Srebrenik Abdullah Arifović, imami i džematlije sa područja medžlisa Srebrenik, Gradačac, Gračanica, Tuzla, Živinice, Lukavac.

Osim učenja Kur'ana program je upotpunjen ilahijama i kasidama koje je interpretirao Mustafa-ef. Tokić, kao i mlada interpretatorica Šejma Mehić.