Centralna svečanost povodom mubarek noći Lejletul-kadr za područje Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održana je 13. jula nakon jacije i teravih-namaza u džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli. Programu je prisustvovalo nekoliko stotina vjernika.

Program obilježavanja 27. noći ramazana trajao je od teravih-namaza do sehura. Klanjano je nekoliko nafila, te su učene dove, nakon čega su svi prisutni vjernici sehurili zajedno.

Vaz je održao glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović, koji je u svom obraćanju vjernicima istakao da je najveća blagodat u vjeri u Boga. Naglasio je da je Lejletul-kadr noć koju muslimani traže u posljednjoj trećini mubarek mjeseca ramazana, te podsjetio da je ona vrjednija od 1.000 mjeseci.

Prisutnima se obratio i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, naglasivši da je svrha posta da nas učini bogobojaznim i da bi naša svijest bila plemenitija. Dodao je da su zahtjevi tokom ramazana za vjernika veći, ali da vjernik treba nastojati da temelj vjere zadrži i nakon ramazana.