Mevludu u Kerepu su prisustvovali svi imami s područja gradačačkog Medžlisa, članovi Skupštine i Izvršnog odbora Medžlisa, sabornici s ovoga područja i brojni džematlije iz Kerepa i drugih mjesta

Nizu manifestacija obilježavanja odabrane noći Lejlteul-miradža pridružena je i ona u Gradačcu.

U džematu Kerep u subotu 15. maja ove godine izveden je prigodan mevludski program. Izveli su ga imami s područja gradačačkog Medžlisa.

Bila je ovo prilika da se vjernicima u prepunoj džamiji obrate i gosti sa strane. Nezim Halilović Muderis, direktor Ureda za hadž i umru, u svome je obraćanju pozvao na veće prakticiranje islamskih obaveza u svakodnevnom životu. Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je govorio o porukama israa i miradža i životu vjernika u ovome vremenu. Posebno je apostrofirao primjer Ebu Bekra es-Sidika, koji je odmah povjerovao u Poslanikov miradž i tada prozvan kao istinoljubivi. Muftija Fazlović je kazao da je danas vjernicima potrebna Ebu Bekrova iskrenost u međusobnim relacijama.

Mevludu u Kerepu su prisustvovali svi imami s područja gradačačkog Medžlisa, članovi Skupštine i Izvršnog odbora Medžlisa, sabornici s ovoga područja i brojni džematlije iz Kerepa i drugih mjesta. 

miradz gradacac 151