Muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića u petak 9. maja 2014. godine posjetile su predstavnice Udruženja „HO Lotosice„ Tuzla i socijalnog preduzeća Lotosice d.o.o., koje je predvodila predsjednica Enisa Bratanović.

Udruženje je osnovano sa ciljem osnaživanja osoba s invaliditetom, prvenstveno žena, programima edukacije i kreativnog izražavanja, profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja. Također, Lotosice se bave i programima psiho-socijalnog osnaživanja, promoviranja prava i mogućnosti osoba s invaliditetom i javnog zagovaranja, organiziranja kulturno-sportskih manifestacija, druženja, izleta kao i podjele ortopedskih pomagala i pružanja podrške osobama s invaliditetom.

Bila je ovo prilika da gošće muftiju Fazlovića upoznaju i s poteškoćama s kojima se susreću u svom radu, među kojima je izdvojen problem osiguranja adekvatnog prostora za rad socijalnog preduzeća Lotosice d.o.o.

Rješavanje toga problema bi dovelo do otvaranja novih radnih mjesta osoba s invaliditetom.

Muftija Fazlović je istakao značaj ovog udruženja i njegovih aktivnosti, te nadu da će se postojeći problemi uskoro prevazići. On je najavio svoju skoru posjetu Udruženju i obilazak proizvodnih kapaciteta preduzeća Lotosice.

lotosice 141