U četvrtak 25.8.2022. u prostorijama JU OŠ ”Lukavac-Grad”, a u organizaciji Muftijstva tuzlanskog, Medžlisa Islamske zajednice Puračić i Pedagoškog zavoda TK održan je seminar za imame/muallime i vjeroučitelje pod nazivom „Savremene nastavne tehnike-RWCT tehnike“.
Na početku seminara prisutnima su se obratili dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske polove i obrazovenje Muftijstva tuzlanskog, Zijad-ef. Vehabović, glavni imam MIZ Puračić i Zumra Šahović, stručni savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavodu TK.

Imami/muallimi i vjeroučitelji koji obavljaju svoju misiju na područiju Medžlisa Puračić imali su priliku da obnove stara i steknu nova znanja o kreativnim nastavnim tehnikama koje će im pomoći u misiji prenošenja znanja polaznicima mektepske pouke i učenicima koji pohađaju islamsku vjeronauku u osnovnim i srednjim školama.

Predavač na seminaru bila je Zumra Šahović, stručni savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavodu TK. Nakon teorijskog imputa o kreativnim tehnikama u nastavi,  imami/muallim i vjeroučitelji su kroz radionice učestvovali u pripremi nastavnih sadržaja i njihovoj prezentaciji.

U evaluaciji učesnici seminara istakli  su  da su imali priliku naučili nešto novo i da će im pokazano koristiti u njihovom radu. Učesnicima biti će podijeljeni certifikati o pohađanju ovog seminara.

Upriličen je i sastanak dr. Mensur-ef. Husića i Zijad-ef. Vehabovića sa učesnicima seminara na kojem se razgovoaralo o modalitetima unapređenja rada u mektebu i nastavi islamske vjeronauke, te o zajedničkim aktivnotima imama/muallima i vjeroučitelja na tom planu.