U utorak 17.2.2015. godine imami Medžlisa IZ-e Puračić posjetili su Medžlis Islamske zajednice Srebrenik. Ovo je prva zvanična posjeta ovakve vrste.

U zgradi Medžlisa Srebrenik upriličen je prijem i druženje, a dobrodošlicu gostima su iskazali glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić i dosadašnji predsjednik Medžlisa Mevludin-ef. Joldić.

Na početku je glavni imam ukratko ukazao na stanje vjerskog života na području Srebrenika. On je istakao važnost ovakvih i sličnih susreta te kazao kako se raduje i budućoj saradnji. Dosadašnji predsjednik Mevludin-ef. Joldić je prenio selame novoizabranog predsjednika mr. Abdulaha Arifovića, koji nije prisustvovao ovom susretu. Joldić je govorio o stanju u Medžlisu, radu izvršnog odbora, projektima i budućim planovima rada Medžlisa, a posebno je naglasio važnost projekta jedinstvene članarine.

U ime gostiju obratio se glavni imam Medžlisa IZ-e Puračić Zijad-ef. Vehabović, koji je govorio o radu Medžlisa, te projektima koji su realizirani i koji će se realizirati na području Lukavca. I on je istakao važnost ovakvih susreta, te se nada da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće.

srebrenik 151