Radni sastanka o organizaciji manifestacije kojom će biti obilježeno 500 godina Hamza-babinog vakufa u Konjević Polju, MIZ Bratunac, održan je u ponedjeljak 25. februara 2019. godine. Sastanku je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Razgovarano je o organizaciji manifestacije koja bi svojim bogatim programom trebala doprinijeti očuvanju sjećanja na Hamza-babu Orlovića, koji je, prema navodima historičara, 1519. godine u Konjević Polju podigao tekiju, a za njene potrebe uvakufio je i okolno zemljište.

Ova manifestacija je važan događaj za sadašnju generaciju Bošnjaka bosanskog Podrinja koji su ponosni na svoju bogatu prošlost.

Radnom sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijatva dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja dr. Šefko Sulejmanović, glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić, prof. dr. Adib Đozić, mr. Kemal Nurkić, direktor Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK, mr. Rusmir Djedović, stručni saradnik za prirodno i etnološko naslijeđe u Zavodu i Emir Šečić, sekretar Instituta.