Muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, u utorak 20. juna ove godine, posjetili su Suljo Čakanović, predsjednik Pododbora za Marš mira Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici i Elvir-ef. Hodžić, član Pododbora u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gosti su muftiju informirali o provedenim pripremama za ovogodišnji Marš mira. Prezentirali su plan aktivnosti ističući da će i ove godine okupljanje učesnika Marša biti 7. jula u Nezuku kod Sapne. Kolona će se kretati redovnom trasom uz zadržavanja na stratištima i održavanje historijskih časova. Ove godine učesnici Marša odat će počast i rahmetli Ramizu Nukiću, čovjeku koji je po podrinjskim predjelima pronašao brojne posmrtne ostatke stradalih žrtava genocida. Posebno je istaknuta organizacija vjerskih aktivnosti tokom održavanja Marša.

Muftija Fazlović se zahvalio Čakanoviću i Hodžiću te njihovim saradnicima na zalaganju koje ulažu kako bi se svake godine organizacija ove aktivnosti podigla na veći nivo. Naglasio je da je, pred dženaze i komemoracije žrtvama genocida, Marš mira jedna od najznačajnijih aktivnosti u programu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Istakao je da se ovom dijelu programa mora posvetiti posebna pažnja te je izrazio očekivanje da će i ove godine Marš mira okupiti što veći broj učesnika, iz domovine i bošnjačke dijaspore, kao i prijatelja iz svih dijelova svijeta.