Prvi dan Kurban-bajrama u subotu, 9. jula 2022. godine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović proveo je s učesnicima Marša mira, porodicama šehida i glavnim imamima medžlisa u Podrinju.

Muftija Fazlović je predvodio bajram-namaz u mjestu Liplje kod Zvornika. Bajram-namazu su prisustvovali učesnici ovogodišnjeg Marša mira koji su na ovom mjestu svoje prve bajramske trenutke proveli u zajedničkom ibadetu.

“Marš mira je već dugo, uz dženazu šehidima i komemoraciju, posebno važno svjedočenje u obilježavanju godišnjice Genocida. Dolazite iz cijele Bosne i Hercegovine i iz mnogih krajeva svijeta podnoseći iznimno veliki napor kako biste Maršom mira čuvali sjećanje na Marš smrti u kojem su za nekoliko dana ubijene hiljade nezaštićenih nedužnih ljudi. Vi tako na sve strane šaljete poruku kolika je važnost mira, ali i koliko je važno biti svjedok na putu istine o ljudskom zlodjelu kako se ono ne bi ponovilo i kako bi se ispunila pravda i mir trajno osigurao. Stoga svi vi učesnici Marša mira zaslužujete veliku pažnju i zahvalnost koju vam ovom prilikom iskazujemo”, kazao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović se pridružio učesnicima Marša mira na jednoj dionici njihovog plemenitog pohoda prema Potočarima i Srebrenici. Nakon historijskog časa u Donjoj Kamenici, Muftija je predvodio kolonu od Spomen obilježja u Bakračima do mjesta Glodi.