Svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Fonda za stipendiranje učenika i studenata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održano je 2. februara u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli.
Potpisivanju ugovora su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ-e Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Izvršnog odbora medžlisa Hasan-ef. Spahić, kao i članovi Komisije Fonda.
Komisija Fonda za stipendiranje u sastavu hfz. dr. Edin-ef. Peštalić, prof. Muhamed Ibrišević i mr. Admir Muratović je u skladu sa Pravilnikom i raspoloživim sredstvima donijeli odluku da Fond ove školske godine stipendira 44 učenika i studenata.
Stipendisti su uspješni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti sa područja Medžlisa Tuzla. Među dobitnicima stipendija je 13 osnovaca, 14 srednjoškolaca i 17 studenata.
Učenicima, studentima i njihovim roditeljima se ovom prilikom obratio glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji je ukazao na važnost postizanja dobrih rezultata u školovanju i primjernog odnosa prema zajednici. Čestitke je stipendistima uputio i predsjednik Hasan-ef. Spahić.
Istaknuto je da je ovo jedan od najboljih projekata Medžlisa jer podržava populaciju koja je na putu sticanja znanja.

Sredstva u ovom fondu, iz kojeg se dodjeljuju stipendije, obezbjeđuju se prije svega izdvajanjima imama Medžlisa IZ-e Tuzla, zatim uposlenika, vakifa i džematlija sa područja ovog medžlisa.