Medžlis Islamske zajednice Tuzla i ove godine je obezbijedio stipendije studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzle. Tim povodom, u subotu 31. decembra upriličio je potpisivanje ugovora sa 59 stipendista.

Fond za stipendiranje Medžlisa Islamske zajednice Tuzla već duži period obezbjeđuju stipendije, a ove godine je u tu svrhu namijenjeno 25.000 KM. Jednu trećinu sredstava su obezbijedili zaposlenici ovog medžlisa kroz mjesečna izdvajanja, a 2/3 džematlije putem sergija i donacija.

„Nastojali smo da stipendijama obuhvatimo one koji su ostvarili najbolje uspjehe i time ih nagradimo, ali i one kojima će stipendija olakšati školovanje i pomoći da lakše plate troškove studiranja,“ kazao je hafiz Edin-ef. Peštalić, predsjednik Komisije Fonda za stipendiranje.

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović je kazao kako je ovo jedan od najboljih projekata koji se realizuje na području Medžlisa Tuzla.

Hafiz Huskanović je stipendistima uputio nekoliko korisnih savjeta ističući da su stipendije koje su dodjeljene jedna vrsta nagrade za njihove dobre rezultate u školi, ali da su jednako važni i njihovi uspjesi i odnos prema mektebu i džematu.