Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak 16. novembra 2018. godine Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim substancama u Smolućoj.

Muftija je prisustvovao džuma-namazu i mevludu koji je proučen u mesdžidu Centra. Mevludski program, te posebno uređenje prostorija za ovu priliku, pripremili su uposlenici i korisnici Centra.

Hutbu je održao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, a u hutbi je govorio o Poslaniku, a.s., kao našem uzoru.

Direktor Mevludin Joldić se zahvalio Islamskoj zajednici za osnivanje Centra, kao i praćenju njegovog rada i podršci koju mu kontinuirano pruža.

Muftija Vahid-ef. Fazlović u svome obraćanju je kazao da svi ljudi prolaze kroz različita iskušenja ali da je odupiranje iskušenjima i njihovo prevazilaženje put kojim treba istrajno hoditi. S tim u vezi, pohvalio je napore koje uposlenici i korisnici Centra ulažu, posebno istakavši duhovnu terapiju kao jedan od programa tokom rehabilitacije ovisnika o psihoaktivnim substancama.

Centar, koji je smještena u mjestu Smoluća (općina Lukavac), 24. augusta 2004. godine osnovala je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovni, a suosnivači su Vlada TK i Skupština Tuzlanskog kantona, koji su Centar, prepoznavši njegov dugogodišnji uspješan rad, proglasili Javnom ustanovom u decembru 2012. godine.

Centar je osnovan zbog postojanja potrebe za rehabilitacijom ovisnika, te zbog nedostatka terapijskih zajednica u Bosni i Hercegovini koje bi adekvatno mogle odgovoriti na problem ovisnosti. Glavni cilj mu je potpuna rehabilitacija ovisnika i njihovo vraćanje u normalne životne tokove, a program rehabilitacije sastoji se od četiri vrste terapija i to: psihološka podrška, radno-okupaciona terapija, duhovna terapija i terapija slobodnog vremena.