Odlomke iz Kura'na, stihove mevluda, ilahije i kaside, koji su sačinjavali bogat mevludski program, učili su članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“

U Tuzli je 12. decembra (12. rebiul-evvela) obilježen Mevlud, rođenje Muhammeda, a.s., u džamiji Kralja Abdullaha.

Ovome impozantnom skupu prisustvovao je veliki broj tuzlanskih vjernika i njihovih gostiju, kao i imama s ovoga područja.

Prigodna obraćanja su imali glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. U svome obraćanju muftija Fazlović je istakao da nakon svjedočenja vjere i ljubavi prema Uzvišenom Allahu, dž.š., i Njegovom Poslaniku Gospodar od nas traži da volimo jedni druge.

Prigodno predavanje je održao muftija Mevlud-ef. Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. On je, između ostaloga, kazao: „Večeras svjedočimo da vjerujemo u Allaha i da slijedimo Muhammeda, a.s., koji je pečat svih pejgambera. Mevlud je odigrao značajnu ulogu u očuvanju islama na našim područjima, ali i šire,“ kazao je muftija Dudić.

Odlomke iz Kura'na, stihove mevluda, ilahije i kaside, koji su sačinjavali bogat mevludski program, učili su članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“.

{gallery}1212161{/gallery}