U subotu, 9. novembra 2019. godine u prepunoj Hajrija džamiji u Vlasenici upriličena je mevludska svečanost.

Gosti ovog mevludskog programa bili su glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Tuzla prof. dr. Amir Karić, članovi hora „Gazi Turali-beg“, tuzlanski imami i džematlije.

Uvodne riječi dobrodošlice uputio je glavni vlasenički imam Nurdin-ef. Grahić. Mevludski program izveli su tuzlanski imami, članovi hora „Gazi Turali-beg“.

Vaz je kazivao glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji je ukazao na važnost Poslanika, a.s., kao milosti svjetovima.

Obraćanje je imao i imam Čaršijske džamije u Tuzli Sifet-ef. Suljić, koji je iskazao radost zbog ovakvih susreta, a posebno u mjesecu kada se obilježava rođenje Allahovog Poslanika, a.s.

Radost mevluda sa džematlijama Vlasenice ove večeri podijelile su i džematlije tuzlanskih džemata, zajedno sa svojim imamima. Posebnu zainteresovanost za ovu svečanost pokazale su džematlije džemata Moluhe zajedno sa mjesnim imamom Memsudin-ef. Gobeljićem koji su u značajnom broju doputovali u Vlasenicu.

Ova posjeta i program u Vlasenici su i dio aktivnosti koje se realizuju u okviru mevludske manifestacije Medžlisa Tuzla „Stazama Poslanika islama“.