U sklopu cjelomjesečne manifestacije povodom rođendana Muhammeda, s.a.v.s., u nedjelju 17. decembra u džematu Kiseljak, Medžlis IZ-e Srebrenik, održan je mevlud za žene.

U srebreničkoj džamiji Kiseljak, u organizaciji Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ-e Srebrenik, održan je mevlud za žene povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s. Cilj ovakvih manifestacija jeste promocija univerzalnih vrijednosti iz Poslanikovog, s.a.v.s., života, ističe koordinatorica za brak i porodicu muallima Edina Mujkić.

Na početku programa prisutne je poselamio imam džemata Kiseljak Ismet-ef. Odobašić, a u ime MIZ Srebrenik koordinatorica za brak i porodicu muallima Edina Mujkić je prisutnim uputila riječi dobrodošlice.

Nakon učenja meluda predavanje je održala profesorica u Behram-begovoj medresi u Tuzli Merzija Kasumović. Ona je naglasila važnost ovakvih i sličnih svečanosti, te je ukazala na značajne momente Poslanikovog, s.a.v.s., života. Govorila je i o tradiciji učenja mevluda, bereketu, oživljavanju sunneta i vrijednostima učenja salavata.