Završni događaj manifestacije 16. Dani Hasana Kaimije bio je u Kula Gradu u nedjelju 24. juna 2018. godine. Prigodan program su izveli članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Prisutnima su dobrodošlicu poželjeli glavni imam Medžlisa IZ Zvornik Haris-ef. Mustajbašić i džematski imam Ammar-ef. Gazibegović.

Prigodan vaz je održao Jusuf-ef. Džafić, koji je u svom izlaganju posebno govorio o pitanju dobrih i loših običaja i načinu kako razlučiti u koju kategoriju spadaju.

Ovo je bio i završni događaj manifestacije Dani Hasana Kaimije koja je i ove godine bila obogaćena brojnim kulturnim i vjerskim sadržajima, kao što su posjeta književnika školama u srednjem Podrinju, kolektivna izložba slika zvorničkih likovnih umjetnika, veliki iftar u Diviču, posjeta turbetu Hasana Kaimije i zikr u džamiji na Kula Gradu, promocija knjige Hasana Škapura „Odnos osmanskih vlasti prema bosanskom ustanku 1875-1878.“, razgovor o Isnamu Taljiću, Šehidska dova u Mahmutovićima, pjesničko veče na Zvorničkoj tvrđavi, okrugli sto „Godina 1918. – Stotinu godina borbe Bošnjaka Podrinja za identitet“, kao i mevlud na Kula Gradu.

Muharemu-ef. Hasanbegoviću je dodijeljena Povelja za životno djelo „Hasan Kaimija“ za 2018. godinu, a Plaketa Hasan Kaimija za najbolje djelo objavljeno u 2016. i 2017. godini iz oblasti književnosti uručena je autoru Damiru Ovčini za djelo Kad sam bio hodža.