U prepunoj džamiji džemata Dedići (MIZ Srebrenik) u subotu 16. 11. 2019. godine, proučen je mevlud za žene. Prisutni su mogli uživati u prelijepom programu koji su izvele članice Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik.

Prigodno predavanje održala je Azra Fazlović, profesorica u Behram- begovoj medresi, koja je u svome izlaganju istakla da je Muhammed, a.s., milost svjetovima i naglasila vrijednost učenja salavata.

Ovoj mevludskoj svečanosti prisustvovale su džematlijke iz Janje, Bosanskog Šamca i Gradačca. 

Džematlijke džemata Dedići, na čelu sa koordinatoricom džemata Elvirom Suljkić. pripremile su i mevludsko šerbe za sve gošće na ovom programu.


Povodom mjeseca rođenja Allahovog poslanika Muhammeda, s.a.v.s., u nedjelju 17. novembra 2019. godine u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Živinice upriličen je mevlud za žene.

Na početku programa prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice prof. Sedin-ef Karić, kao i predsjednica Asocijacije žena ovog medžlisa mualima Amra Hamidović.

Predavač je bila prof. Emina Hatunić, profesorica bosanskog jezika u Behram-begovoj medresi u Tuzli, a program su pripremile i izvele koordinatorice džemata MIZ Živinice.

Na samom kraju programa uručene su zahvalnice najaktivnijim koordinatoricama džemata za ženski aktivizam. Nakon programa upriličeno je druženje u prostorijama tekije sa gošćama iz Kalesije, Banovića, Lukavca i džemata MIZ Živinice.


U nedjelju 17. novembra 2019. godine, u džematu Sniježnica, MIZ Teočak proučen je mevlud za žene.

Ovom prilikom skupu se obratio imam ovog džemata Mevludin-ef. Hrnjić, kao i koordinatorica Sakiba Čeliković. Koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ-e Teočak Maksida Džuzdanovićla istakla je važnost jačanja ljubavi prema Muhammedu, a.s.

Mevlud su proučile aktivistkinje Asocijacije žena i članice hora MIZ-e Teočak. Džematlijke džemata Sniježnica su za prisutne pripremile mevludsko šerbe i slatkiše.