U subotu, 9. 11. 2019. u Bosankom kulturnom centru Živinice je upriličen mevludski program povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s.

Ovaj  program obilježile se dvije promocije i to promocija CD ilahija i kasida hora “Safir” iz džemata Tupković pod nazivom “Gospodaru”, te promocija “Novog mevluda” Mehe-ef. Hasanovića.

Članice hora “Safir” su izvele ilahije koje se nalaze na njihovom CD-u a ovom prilikom su premijerno prikazana i dva spota koja su uradile za ovaj album.

Dijelove iz “Novog mevluda” su učili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris-ef. Mustajbašić i sam autor ovog mevluda Meho-ef. Hasanović.

Hafiz Bajro-ef. Delić, imam u džematu Tupković i inicijator osnivanja hora “Safir”, se zahvalio svima koji su pomogli u ovom značajnom projektu. Glavni imam Medžisa Islamske zajednice Živinice Sedin-ef. Karić je u svom govoru čestitao na promocijama horu “Safir” i Mehi-ef. Hasanoviću. On je istakao važnost Muhammeda, a.s., u našim životima, te pozvao sve prisutne da izučavaju njegov životopis.

I Eniz Gobeljić koji je radio aranžman CD-a hora Safir obratio se prisutnima. Voditelj programa je bio Merim-ef. Čičkušić, a naj je svirala Medina Poljić.